KNSA

De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie is de belangenbehartiger en de steunpilaar voor alle schietsportverenigingen en sportschutters in Nederland.

Nieuwsbrief verenigingen & kader

Nieuwsbrief 142
Leusden, 05 november 2021

Coronatoegangsbewijs verplicht voor binnen-schietbanen

Met ingang van zaterdag 6 november 2021 zijn sporters en bezoekers van 18 jaar en ouder verplicht om in de binnen-sportaccommodaties en dus ook de binnen-schietbanen, het coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen. Verenigingsbesturen zijn verplicht om daarop te controleren. Zie verder het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Dit is een aanvulling op de eerdere verplichting tot het tonen van het CTB in de sportkantines. Deze verplichting geldt nu ook voor het terras en voor andere binnen-faciliteiten, zoals de toiletten.

Buiten-schietbanen

Het verplicht tonen van het coronatoegangsbewijs geldt niet voor sporters en bezoekers van buiten-sportaccommodaties en dus ook niet voor de buiten-schietbanen. Zodra echter deze sporters of bezoekers van buiten-accommodaties de binnen-accommodaties betreden – bijvoorbeeld voor een bezoek aan de kantine – geldt de verplichting weer wel.


Copyright © KNSA Alle rechten voorbehouden.