de KNSA

Schietsport Introductiepas (SIP)

Ter introductie in de schietsport van nieuwe leden kan een verenigingstrainer gebruik maken van de zogenaamde ‘schietsport-introductiepas’. Deze pas, kortweg SIP genoemd, doorloopt per wapengroep alle lessen van de schietsport-introductiecursus voor nieuwe schutters, die wordt afgesloten met een Proeve van Schietveiligheid.

De SIP wordt bij aanvang van het introductieprogramma aan een nieuw lid uitgereikt en ingevuld. De toekomstige schutter krijgt met de SIP meer inzicht in de stappen die hij of zij moet doorlopen voor het zelfstandig en veilig beoefenen van de schietsport. De SIP bevat tevens voor de trainer en de schutter van belang zijnde informatie, zoals:

  • Gegevens schutter
  • Voorkeurshand en dominante oog schutter
  • Eventuele lichamelijke beperking(en)
  • Lessen geweer liggend, staand en knielend
  • Lessen pistool
  • Lessen kleiduiven skeet

Het aanvragen van de SIP (kosteloos) is uitsluitend mogelijk door verenigingen waarbij een door de KNSA opgeleide trainer actief is, aangezien die trainers zijn opgeleid voor de juiste toepassing van de introductiecursus en de introductiepas.

Verenigingen kunnen een standaard hoeveelheid aanvragen voor hun Basistrainers, Trainers-A en/of Trainers-B, die beschikken over een geldige KNSA sporttechnische kaderlicentie. Per vereniging worden maximaal 20 stuks verstrekt; nadat deze verbruikt zijn kan opnieuw een aanvraag ingediend worden.

Wilt u deze SIP’s voor uw trainer(s) aanvragen? Vult u dan onderstaand aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier SIP