Junioren

Training

Om een goede sportschutter te worden is veel training nodig. De meeste juniorschutters trainen één tot twee keer per week bij hun vereniging. Hier zijn alle materialen beschikbaar, zoals een wapen en schietschijven. Ook de trainer van de vereniging is belangrijk: hij of zij zorgt ervoor dat je op een veilige manier leert schieten en steeds beter wordt!

Je vindt op deze pagina meer over drie verschillende soorten trainingen:

  1. Fysieke training: met deze trainingen probeer je de spieren en pezen in je lichaam sterk en soepel te maken en je conditie te verbeteren, om zo lang mogelijk te kunnen schieten.

  2. Mentale training: je traint jezelf in het onder controle houden van je hartslag en om je zo goed mogelijk te concentreren.

  3. Techniek training: eigenlijk is dit alles wat jij op de schietbaan doet om een ‘10’ te schieten. Je vindt er een paar manieren om te trainen en ook spelletjes om op de schietbaan te gebruiken.

 Dit zijn slechts een paar, voor jou en je verenigingstrainer makkelijk bruikbare oefeningen. Meer informatie over het trainer nodig? Raadpleeg dan je verenigingstrainer of vraag dit aan medeschutters bij wedstrijden.