Junioren

Techniektraining

Schieten wordt door sportexperts gezien als één van de technisch gezien moeilijkste sporten. Dit zal je zelf ook gemerkt hebben: je moet veel trainen om ook veel tienen te kunnen schieten.

Voor het aanleren van de juiste techniek is een goede trainer erg belangrijk. Het merendeel van de trainers bij de verenigingen zijn KNSA-opgeleid en kunnen jou dan ook goed uitleggen wat voor jou de beste manier is om goed te schieten. Iedereen schiet op een andere manier: kijk maar eens naar de finale op een Nederlands Kampioenschap. Iedere sportschutter staat anders, richt anders en schiet daardoor op een andere manier een 10!

Op deze pagina vind je diverse oefeningen die je zowel thuis als op de vereniging kan doen. Ook kun je ze gezamenlijk met je medeschutters uitvoeren. Sommige spelletjes kun je ook als wedstrijd schieten: extra spannend! Voordat je met deze oefeningen aan de slag gaat, kun je het beste eerst overleggen met je trainer: het is namelijk belangrijk dat je de oefeningen op de goede manier uitvoert en jezelf niet te veel ermee belast.

Warming-up

Een belangrijk onderdeel van de training is je voorbereiding, met name de warming-up: het opwarmen van de spieren. Door voorafgaand aan je training een warming-up uit te voeren raken je spieren alvast gewend aan het gewicht van het wapen en aan je houding. Hierdoor train je veel prettiger en heb je na afloop minder tot geen spierpijn!


 

Gewenning knielende schiethouding

De knielende schiethouding is voor de mens onnatuurlijk en het kan daardoor pijnlijk zijn voor je knie en voet. Een goede oefening is om regelmatig, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken, in de schiethouding te gaan zitten. Op deze manier raken je spieren meer gewend aan de houding en heb je minder last op de schietbaan.