Home

Dick Boschman bondscoach Jong Oranje

maandag 21 november 2011

De KNSA gaat zich de komende jaren in haar topsportprogramma’s nadrukkelijk richten op jonge talenten. Inmiddels zijn drie nieuwe jonge Luchtgeweerschutters ingestroomd in het fulltime-topsportprogramma Jong Oranje op het CTO (Centrum voor Topsport en Opleiding) op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Voor de begeleiding van dat nieuw gevormde Jong-Oranje-team en voor een goede afstemming met de Talententrainingen in de regio’s is de KNSA erin geslaagd oud-topschutter en tweevoudig deelnemer aan de Olympische Spelen, Dick Boschman, te contracteren. Met ingang van 1 januari 2012 zal Dick Boschman in een parttime dienstverband het Jong-Oranje-team gaan begeleiden tijdens trainingen en wedstrijden.

Voor sportschutters in Nederland en zeker voor jonge talenten die zich deelname aan de Olympische Spelen als ultiem doel hebben gesteld, is Boschman geen onbekende. Niet alleen de twee keer deelname aan de Olympische Spelen (2000 Sydney en 2004 Athene) maar ook zijn Europese titel in 2001 en een zilveren medaille bij de Europese Kampioenschappen in 2004, alsmede een aantal zilveren en bronzen medailles op World Cups in Milaan, Sydney, Atlanta en München, spreken tot de verbeelding. Al eerder is een nadrukkelijke samenwerking aangegaan voor de senioren-selectie met de Duitse toptrainer Heinz Reinkemeier waarmee ook Dick Boschman in het verleden, en nog steeds, samenwerkingsverbanden heeft.

De KNSA kijkt voor wat betreft haar nieuwe talenten met vertrouwen naar de toekomst.