Home

EK Lucht 2015 in Nederland

maandag 1 augustus 2011

De European Shooting Confederation heeft de KNSA (Nederland) de organisatie van de Europese Kampioenschappen Luchtdrukwapens in 2015 toegewezen. Tijdens de vergadering van de Europese federatie op 30 juli 2011 in Belgrado is dit besluit genomen. Een afvaardiging van de KNSA heeft tijdens die vergadering een presentatie gehouden voor de bid voor de organisatie van deze Europese Kampioenschappen in 2015. Een bid die met groot enthousiasme door de delegaties van de verschillende landen werd ontvangen. Ruim 90 procent van de aanwezigen heeft zijn stem op Nederland uitgebracht zodat deze kampioenschappen, nadat die in 1999 voor het laatst door de KNSA werden georganiseerd, nu weer in Nederland worden gehouden.

Een belangrijk evenement dat wordt georganiseerd in het jaar (2015) waarin de KNSA haar 125-jarig bestaan viert. Natuurlijk zullen in dat jaar nog meerdere evenementen en festiviteiten worden georganiseerd, maar deze Europese Kampioenschappen mogen toch wel gezien worden als één van de belangrijkste evenementen in dat jubileumjaar. Bovendien is dit een belangrijk evenement voor de promotie en de stimulering van de schietsport in Nederland op Olympische disciplines zoals Luchtgeweer Staand, Luchtpistool en Running Target op 10 meter.

De data voor deze EK zijn al vastgesteld, namelijk van 2 tot en met 8 maart 2015 en de KNSA heeft zich voorgenomen de kampioenschappen te organiseren op het Nationaal Sportcentrum Papendal in de inmiddels dan gereed zijnde nieuwe multifunctionele sporthal. Een evenement om nu al naar uit te kijken!

Voor een volledige inzage in de bid, klik hier voor de PDF.