Home

NK Luchtgeweer staand en Luchtpistool voor gehandicapten

dinsdag 31 mei 2011

Enige tijd geleden is het sportschieten voor gehandicapten overgegaan van de Gehandicaptensport Nederland naar de KNSA. Dit betekent dat alle schietsportactiviteiten, gericht op gehandicapte schutters, inmiddels door de KNSA georganiseerd worden.

Gezien de groeiende populariteit van het sportschieten door gehandicapten, heeft het KNSA-bestuur besloten om de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens 2011 tevens open te stellen voor gehandicapte sportschutters. Zij kunnen daarbij deelnemen in de volgende specifieke disciplines:
   

 R1  10 meter Luchtgeweer staand Heren SH1
 R2  10 meter Luchtgeweer staand Dames SH1
 R3  10 meter Luchtgeweer liggend gemengd SH1
 R4  10 meter Luchtgeweer staand gemengd SH2
 R5  10 meter Luchtgeweer liggend gemengd SH2
 R10  10 meter Luchtgeweer staand gemengd SH3
 R11  10 meter Luchtgeweer liggend gemengd SH3
 P1  10 meter Luchtpistool Heren SH1
 P2  10 meter Luchtpistool Dames SH1
 P5  10 meter Luchtpistool standaard gemengd SH1 (5-schots luchtpistool)

Het Gehandicaptenreglement, waarin alle regels voor wedstrijden voor gehandicapten zijn opgenomen, is geïntegreerd in het KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement (deel X) en is te downloaden van onze website, via Associatie/Wet- en regelgeving/Schiet- en wedstrijdreglementen/KNSA > Deel X - Gehandicaptenreglement.

In de afgelopen periode zijn alle bij de KNSA aangemelde en geclassificeerde sportschutters persoonlijk uitgenodigd om aan deze kampioenschappen deel te nemen.

Op de website www.schietsporttotaal.nl (ook te bereiken via het speciale tabblad op de KNSA-website) is meer informatie te vinden over deze Nederlandse Kampioenschappen en het wedstrijdprogramma.