Home

WK Kleiduiven in Servië

maandag 12 september 2011

Van 3 tot en met 14 september worden de Wereldkampioenschappen Kleiduiven gehouden op het Kovilovo Shooting Complex in Belgrado, Servië.

Nederland wordt daar vertegenwoordigd door senior Jan Cor van der Greef en junioren Douwe Moorlag (17 jaar) en Lars Schipper (15 jaar), onder begeleiding van bondscoach Nella Heemskerk.

Evenals bij de Europese Kampioenschappen vorige maand, zal Douwe Moorlag niet als junior maar als senior deelnemen. Hierdoor worden de Nederlandse kansen op een Olympisch startbewijs voor kleiduiven Skeet vergroot.

Bij de Wereldkampioenschappen verloopt het programma zowel voor senioren als voor junioren gelijk. Op maandag 12 september starten zij met de eerste 75 duiven in de wedstrijd Skeet. Deze wedstrijd wordt vervolgd op dinsdag 13 september met nog eens 50 duiven en rond 16:15 uur wordt de wedstrijd afgesloten met een finale.

De organisatie van de Wereldkampioenschappen heeft een eigen website. Klik op het logo hiernaast om deze site te openen. Hier vindt u tevens het programma en een link naar de ISSF-site voor (live) uitslagen.