Home

Geweersteun gehandicapte sportschutters

maandag 26 maart 2012

Overeenkomstig het KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement Deel X (Gehandicaptenreglement) kunnen sportschutters met de classificatie SH2 gebruik maken van een schietstandaard c.q. geweersteun. De afmetingen en het gebruikte materiaal van deze standaard zijn vastgelegd in het IPC-Shooting-reglement.  


Het verkrijgen van een dergelijke standaard of de diverse afzonderlijke materialen daarvoor blijkt echter problematisch, waardoor mogelijk voor langere tijd niet aan wedstrijden kan worden deelgenomen. Om ervoor te zorgen dat gehandicapte sportschutters na het verkrijgen van hun classificatie toch zo snel mogelijk aan wedstrijden kunnen deelnemen, is besloten dit specifieke sportattribuut in het KNSA-artikelendepot (KNSA Shop) op te nemen.

De schietstandaard is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk: 'a' en 'b'. De laatste letter van de op de persoonlijke classificatiepas vermelde classificatie bepaalt de daarbij behorende standaard, bijvoorbeeld SH2Ab. In dit voorbeeld is dat dus een standaard type 'b'.

De standaard is niet voorzien van een voetstuk zodat deze ook eventueel direct aan de schiettafel, als onderdeel van de rolstoel, kan worden bevestigd.