Home

Jaarlijkse afdracht van De Lotto aan sportend Nederland

donderdag 10 mei 2012

PERSBERICHT

LOTTO DONEERT RUIM 310.000 EURO AAN KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHUTTERS ASSOCIATIE

Het afgelopen jaar was wederom succesvol voor De Lotto. Tijdens de Nationale Sport Week in april 2012 ontving NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van ruim 59 miljoen euro voor de Nederlandse sport. NOC*NSF kent aan de bij haar aangesloten sportbonden een bedrag hiervan toe. Van dit bedrag zal de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie 310.837 euro ontvangen om de sport te ondersteunen. Algemeen Directeur van De Lotto, Harrie Linders overhandigde een cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en hoofdambassadeur van Lotto. De bijdrage werd overhandigd tijdens de afsluiting van de Nationale Sportweek in Arnhem.

“Voor ons is dit geld van groot belang”  aldus Karel Greven, voorzitter van de KNSA. “Deze bijdrage vormt een belangrijke impuls in onze activiteiten gericht op de vergroting van wedstrijdparticipatie, en de kwaliteitsverbetering van onze activiteiten. Niet in de laatste plaats is de Lotto-bijdrage voor de KNSA, zeker in een Olympisch jaar als dit, van groot belang om ons maximaal op deelname aan de Olympische Spelen in Londen voor te bereiden.”

Ook Harrie Linders, Algemeen Directeur De Lotto, is blij: “Naast geld voor de sport, gaat er ook een flink bedrag naar cultuur, welzijn en gezondheid. In totaal hebben we dit jaar ruim 22 miljoen euro beschikbaar voor goede doelen en daarnaast is 59,1 miljoen euro van het rendement van De Lotto bestemd voor de sport. Dit maakt ons werk extra leuk. Dankzij de bijdrage van De Lotto kunnen bijvoorbeeld clubhuizen en trainingsfaciliteiten worden onderhouden en is de contributie voor sportverenigingen lager. Op deze manier wordt sporten voor iedereen beter en toegankelijker.”

Nationale Sport Week
Het doel van de Nationale Sportweek is om via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Het draagt tevens bij aan de doelstelling van Het Olympisch Plan om van Nederland een echt sportland te maken en Nederland in de volle breedte op Olympisch Niveau te brengen. Op zaterdag 21 april 2012 is de opening van de NSW in Enschede en op 28 april 2012 eindigt de sportweek in Arnhem.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo’n 500 miljoen euro afgedragen.