Home

Peter Hellenbrand toont vormbehoud voor Londen

maandag 20 februari 2012

Tijdens de Europese Kampioenschappen in Finland behaalde Peter Hellenbrand op 19 februari 2012 een 10e plaats op het onderdeel Luchtgeweer Heren-senioren met een score van 596 punten. Op een haar na miste hij de Finale nadat hij met vier andere toppers voor een plaats in de Finale een shoot-off moest doen.

Desondanks geeft deze 10e plaats definitief recht op deelname aan de Olympische Spelen deze zomer in Londen. Peter moest daarvoor nog vormbehoud tonen, namelijk een plaats behalen bij de eerste 20 op de Europese Kampioenschappen of op één van de Wereldbekerwedstrijden dit jaar. Al eerder behaalde Peter Hellenbrand in 2011 zijn nominatie voor de Olympische Spelen, tijdens de World Cup in Sydney en later dat jaar een quotumplaats voor Nederland tijdens de World Cup in Fort Benning.

De toen behaalde nominatie en nu dus het vormbehoud betekent dat de KNSA Hellenbrand voor kwalificatie kan voordragen. Een fantastische prestatie van deze uit Brunssum afkomstige Limburger. Van de vijf mogelijkheden om vormbehoud te tonen, heeft hij direct de eerste mogelijkheid op deze EK daarvoor aangegrepen, zodat hij in alle rust en met voldoende tijd zich op de Olympische Spelen in Londen kan voorbereiden. De uitslagen van Hellenbrand en van de overige deelnemers zijn als volgt:

Luchtgeweer Heren-senioren

 Peter Hellenbrand  10e  596 punten
 Denny Nikkelen  43e  591 punten
 Berry Kooiman  77e  574 punten

Luchtgeweer Dames-senioren

 Iris Groenenboom  71e  387 punten

Luchtgeweer Dames-junioren

 Pea Smeets  14e  394 punten
 Wendy Burggraaf  43e  390 punten

Voor een volledig overzicht van alle uitslagen, klik hier