Home

Recordaantal schietsport-landen bij OS Londen

maandag 23 juli 2012

Tijdens de Olympische Spelen in Londen is er een recordaantal van deelnemende landen in de schietsportdisciplines sinds 1896. Maar liefst 108 landen zijn bij de verschillende 15 Olympische schietsportdisciplines vertegenwoordigd met in totaal 390 sportschutters. Daarmee nestelt de schietsport zich in de top 4, samen met atletiek, zwemmen en judo.

Op vrijdag 27 juli 2012 vindt de openingsceremonie van de Spelen in Londen plaats, waarna op zaterdag 28 juli traditiegetrouw de eerste gouden Olympische medaille wordt uitgereikt op een schietsportonderdeel, namelijk ’10 meter Luchtgeweer voor vrouwen’. De finale start om 12.00 uur (Nederlandse tijd).

Namens Nederland neemt één schutter deel aan de Spelen, te weten Peter Hellenbrand 26 jaar en woonachtig in Brunssum (L), op drie (3) Geweeronderdelen, namelijk ’10 meter Luchtgeweer Heren’, ’50 meter Kleinkalibergeweer liggend Heren’ en ’50 meter Kleinkalibergeweer 3 houdingen Heren’. De eerste wedstrijd van Peter Hellenbrand is op maandag 30 juli om 09.00 uur op het onderdeel ’10 meter Luchtgeweer Staand’. Meer informatie over Peter Hellenbrand tijdens de Olympische Spelen, zijn prestaties in de afgelopen jaren, video-interviews, foto’s, zijn wedstrijdprogramma en een uitgebreide uitleg over alle schietsportdisciplines vindt u in onderstaande link.