Home

Schietsport-introductiepas (SIP) vernieuwd

dinsdag 18 september 2012

Centraal in de opleiding voor Basistrainer Geweer, Pistool en Kleiduiven staat het geven van trainingen aan nieuwe leden van de schietsportvereniging. Met behulp van een speciaal lesprogramma, de ‘schietsport-introductiecursus’, worden aan beginnende schutters de beginselen van het schieten bijgebracht. De lessen beginnen met het aanleren van de juiste schiethouding en worden afgesloten met de Proeve van Schietveiligheid. Deze cursus leert toekomstige schutters hoe zij zelfstandig en op een veilige en verantwoorde wijze de schietsport kunnen beoefenen.

Alle lessen uit deze schietsport-introductiecursus zijn samengebracht in een klein, handzaam boekje, genaamd de schietsport-introductiepas (SIP), dat/die bij aanvang van het introductieprogramma aan de schutter wordt uitgereikt en ingevuld.

De afgelopen periode is de schietsport-introductiecursus en de daarbij behorende SIP geactualiseerd en zijn daarin ook lessen voor het Kleiduivenschieten toegevoegd. De SIP is nu geheel in lijn met de cursus en is onderdeel van de opleidingsmap die aan alle cursisten van de KNSA-opleiding Basistrainer wordt uitgereikt; verenigingen die deze pas willen gebruiken kunnen deze (kosteloos) aanvragen op de KNSA-website.

Het aanvragen van de SIP is uitsluitend mogelijk door verenigingen waarbij een door de KNSA opgeleide trainer actief is, aangezien die trainers zijn opgeleid voor de juiste toepassing van de introductiecursus en de introductiepas.

Meer informatie alsmede het aanvraagformulier vindt u hier: SIP