Home

SchietsportTOTAAL 2012 met NK Olympische Moderne Vijfkamp

woensdag 16 mei 2012

Nu het sportonderdeel 'Olympische Moderne Vijfkamp' officieel binnen de KNSA is opgenomen, worden ook deĀ  Nederlandse Kampioenschappen OMV tijdens de komende editie van SchietsportTOTAAL georganiseerd. Een uniek sportonderdeel waarbij sporters, ook wel pentathleten genoemd, het in vijf totaal verschillende sporten tegen elkaar opnemen. Al deze sporten (onderdelen) worden op en in de nabijheid van het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem gehouden.

Op zaterdag 30 juni wordt gestart met het 1e onderdeel van de Moderne Vijfkamp, het schermen; na circa 30 partijen op degen met 1 treffer, verplaatst het deelnemersveld zich naar het zwembad voor het 2e onderdeel, de 200 meter vrije slag. De laatste drie onderdelen vinden op Papendal zelf plaats; het paardrijden, sprong met 12 hindernissen en het gecombineerde onderdeel: hardlopen en luchtpistoolschieten.

Naast de Nederlandse Kampioenschappen (waaraan uitsluitend KNSA-schutters kunnen deelnemen) vindt tevens de Dutch Open Coubertin Cup 2012 plaats, waardoor ook andere sporters en zelfs buitenlandse toppers kunnen deelnemen aan de Moderne Vijfkamp.

Sporters die bijvoorbeeld niet startgerechtigd zijn voor het paardrijden kunnen bovendien deelnemen aan de Vierkamp. Daarnaast wordt er ook een Driekamp en een Tweekamp, oftewel het gecombineerde onderdeel hardlopen en schieten, georganiseerd.

Met name het gecombineerde onderdeel biedt voor pistoolschutters een nieuwe uitdaging; een veldloop van drie kilometer met twee onderbrekingen waarbij met een luchtpistool op een enkele schijf op 10 meter geschoten wordt. Het aantal schoten hiervoor is onbeperkt maar de maximale tijdsduur voor vijf treffers is 70 seconden. Na het verstrijken van deze tijd kan de schutter verder gaan met hardlopen.

Sporters kunnen zich nog inschrijven voor de Vijfkamp-wedstrijden met behulp van het desbetreffende inschrijfformulier onder het tabblad SchietsportTOTAAL dat te vinden is op de KNSA-website www.knsa.nl. Klik hier om direct naar de inschrijfformulieren te gaan.

De uitnodiging met alle informatie over deze wedstrijden, kan hier worden gedownload.

Meer informatie over het totaal-evenement SchietsportTOTAAL is te vinden onder het tabblad op eerdergenoemde website.