Home

Christian Holstad Lilleng: KNSA-bondscoach geweer

woensdag 16 januari 2013

De KNSA is erin geslaagd de 40-jarige Noorse trainer Christian Holstad Lilleng als nieuwe Bondscoach Geweer aan zich te binden. Per 1 maart 2013 zal Lilleng met zijn werkzaamheden in Nederland beginnen. Lilleng is geen onbekende in de wereldtop van de schietsport, getuige zijn staat van dienst binnen de schietsport.

Lilleng heeft als schutter namens Noorwegen deelgenomen aan World Cups, Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Van 1997 tot 2008 was hij onder andere Coach van het Zweedse Nationale team, Coach van de Noorse Junioren en Bondscoach van Noorwegen van 2004 tot 2008. Onder zijn leiding heeft Noorwegen 31 medailles weten te behalen bij Europese en Wereldkampioenschappen en zijn door Noorse schutters diverse wereldrecords geschoten. Tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 was Noorwegen met 5 quotumplaatsen voor Geweerdisciplines ruim vertegenwoordigd.

Met Lilleng is een dienstverband aangegaan tot en met de Wereldkampioenschappen volgend jaar zomer in Granada. Zowel de KNSA als Lilleng hebben de intentie uitgesproken het dienstverband daarna mogelijk te verlengen tot en met de Olympische Spelen in 2016 te Rio de Janeiro.