Home

Kwalificatieprocedure deelname WK, EK en World Cups

donderdag 12 december 2013

Overeenkomstig de doelstellingen zoals verwoord in het Meerjarenbeleidsplan, heeft het KNSA-bestuur de kwalificatiemogelijkheden voor deelname aan Wereldkampioenschappen, Europese Kampioenschappen en World Cups in ISSF-disciplines verruimd. Tot op heden was het uitsluitend mogelijk voor deelnemers aan één van de fulltime topsportprogramma’s – en dus leden van de Nationale Selecties – om zich te selecteren voor deelname aan deze kampioenschappen.

Met deze nieuwe kwalificatieprocedure heeft het KNSA-bestuur de mogelijkheden verruimd, niet alleen voor atleten die niet aan de topsportprogramma’s deelnemen, maar ook in disciplines die niet tot het olympisch programma behoren maar wel tot de disciplines van de International Shooting Sport Federation (ISSF).

In de kwalificatieprocedure worden de voorwaarden genoemd waaraan atleten moeten voldoen om zich voor deelname aan deze internationale wedstrijden te kwalificeren. Daarvoor worden kwalificatiewedstrijden gehouden waarop een minimale score (limiet) moet worden behaald. Om deel te nemen aan die kwalificatiewedstrijd is bovendien een minimale kwalificatiescore noodzakelijk.

In 2014 worden drie soorten kwalificatiewedstrijden gehouden. Eén kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de Europese Kampioenschappen, één kwalificatiewedstrijd voor deelname aan één of meerdere World Cups, en één kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen. De kwalificatiewedstrijden worden uiteraard gehouden overeenkomstig de ISSF-reglementen en dat betekent dat, daar waar dat van toepassing is, de score in decimalen wordt gemeten, er een wapen- en kledingkeuring plaatsvindt en een dopingcontrole tot de mogelijkheden behoort.

De eerste kwalificatiewedstrijd is die voor deelname aan de Europese Kampioenschappen Luchtdrukwapens die in 2014 wordt gehouden in de eerste week van maart in Moskou. Deze kwalificatiewedstrijd zal worden gehouden op: zaterdag 18 en zondag 19 januari 2014 op het Nationaal Sportcentrum Papendal. De sluiting voor de inschrijving van die kwalificatie-wedstrijd is op uiterlijk zondag 12 januari 2014.

Hieronder vindt u alle informatie die van toepassing is op deze nieuwe kwalificatieprocedure, zoals de procedure zelf, de wedstrijdinformatie omtrent de kwalificatiewedstrijd voor de EK Lucht en het inschrijfformulier aan daaraan deel te kunnen nemen.

Het KNSA-bestuur beoogt met deze nieuwe procedures dat het aantal potentiële topschutters uiteindelijk zal toenemen.

Kwalificatieprocedure

Wedstrijdinformatie kwalificatiewedstrijd voor EK Luchtdrukwapens 2014

Inschrijfformulier kwalificatiewedstrijd voor EK Luchtdrukwapens 2014