Home

Opleidingen KNSA erkend door NOC*NSF

donderdag 7 augustus 2014

Jaarlijks organiseert de KNSA een groot aantal sporttechnische opleidingen voor trainers in de wapengroepen Geweer, Pistool en Kleiduiven. Het doel van deze opleidingen is het verbeteren van de kwaliteit van trainers zodat aspiranten maar ook gevorderde wedstrijdschutters op een veilige, verantwoorde en deskundige wijze getraind worden.

Onlangs is door NOC*NSF een audit uitgevoerd op de opleidingen Trainer-A Geweer, Pistool en Kleiduiven. Tijdens deze audit wordt getoetst of deze opleidingen conform de Kwalificatie Structuur Sport 2012 (KSS) zijn samengesteld, uitgevoerd en beoordeeld worden. De Kwalificatie Structuur Sport is een document van NOC*NSF in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met het doel vergelijkbare niveaus en kwaliteit van sportopleidingen te realiseren.

De audit is positief afgerond waarmee de KNSA de erkenning van de diploma’s en de subsidieverstrekking voor de periode van vier jaar verlengd heeft. In 2012 is deze audit met eveneens positief resultaat afgerond voor de opleidingen Basistrainer Geweer en Pistool en Kleiduiven.