Home

Rolf van der Velde Trainer/Coach Nationale Selectie Geweer

dinsdag 26 augustus 2014

De KNSA heeft per 1 september 2014 Rolf van der Velde benoemd tot Trainer/Coach van de Nationale Selectie Geweer. In deze functie is Van der Velde verantwoordelijk voor de training van de atleten die deelnemen aan het fulltime topsportprogramma in Olympische-Geweerdisciplines en de begeleiding van die atleten tijdens internationale wedstrijden.

Rolf van der Velde is geen onbekende in de schietsport. Jarenlang heeft hij zelf deel uitgemaakt van de Nationale Selectie en behoorde hij tot de Nederlandse top en heeft hij deelgenomen aan diverse internationale wedstrijden. Zo werd Rolf van der Velde in 1998 achtste bij de Wereldkampioenschappen voor junioren in Milaan op het onderdeel Klein Kaliber Geweer liggend. Enige jaren later in 2007, toen als senior, behaalde hij bij de World Cup in Sydney een zesde plaats en bij de World Cup in Fort Benning een achtste plaats op dit onderdeel. Zijn laatste aansprekende prestatie stamt uit 2012 toen hij bij de World Cup in Milaan een achtste plaats wist te behalen.

Van der Velde heeft vooral als Hoofd Sportinstructeur bij de Landmacht, veel ervaring opgedaan in het trainen en coachen van sporters.