Home

EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2015

vrijdag 27 februari 2015

De Europese Kampioenschappen Luchtdrukwapens worden van 4 tot en met 7 maart 2015 gehouden op het Nationaal Sportcentrum Papendal in de olympische disciplines Luchtgeweer en Luchtpistool. Aan dit grote schietsport  evenement zullen zo’n  600 sportschutters uit bijna 50 Europese landen aan de start verschijnen. Grote deelnemende landen zijn bijvoorbeeld Rusland en Duitsland, maar ook Italië en Frankrijk sturen grote delegaties van tientallen topschutters af. In de Arnhem-hal van het Nationaal Sportcentrum Papendal zijn maar liefst 90 schietbanen opgebouwd waar, in verschillende categorieën wordt gestreden om een finaleplaats.

De 8 besten per categorie mogen uiteindelijk uitkomen in de finale, waarvoor in de Athene-zaal van het congrescentrum Papendal een arena is opgebouwd met een capaciteit voor circa 1.000 supporters. Niet alleen de teamleden van de verschillende landen zullen hun eigen collega-sportschutters en landgenoten aanmoedigen, maar wij verwachten ook een groot aantal Nederlandse bezoekers om dit spektakel bij te wonen.

De toegang is gratis en de organisatie roept iedereen op om dit evenement en dan in het bijzonder de finales, te komen bezichtigen. De kans om de schietsport zo spectaculair te bekijken, is er niet vaak in Nederland. De finales worden audio-visueel ondersteund met maar liefst 30 beamers en circa 25 camera’s die vanuit verschillende hoeken de schutters maar ook de scores, voor het publiek op een spectaculaire manier in beeld brengen.

Deelname Nederlanders:

Bij de kwalificatiewedstrijden voor dit EK afgelopen november hebben zich 13 Nederlanders geplaatst voor deelname. Hieronder een overzicht van het team dat op eigen bodem gaat strijden voor een plek in de finale.

DISCIPLINE NAAM LEEFTIJD
Luchtgeweer dames junioren Mandy Mulder 18 jaar
Manon Smeets 18 jaar
Cecillia van Dongen 16 jaar
Luchtgeweer heren junioren Glenn van den Berg 20 jaar
Jarno Dijkstra 19 jaar
Bryan Stam 19 jaar
Luchtpistool heren junioren Sander Nooij 17 jaar
Luchtgeweer dames senioren Sharon Mekking 24 jaar
Ashley Klaasing 22 jaar
Stine Andersen 30 jaar
Luchtgeweer heren senioren Peter Hellenbrand 29 jaar
Denny Nikkelen 32 jaar
Dick Boschman 40 jaar


Op de website www.ech2015.nl vindt u vanaf de start van de wedstrijden alle uitslagen terug.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart worden de Olympische finales Luchtgeweer heren en dames en Luchtpistool heren en dames live op internet uitgezonden via de EK-website.   

Vrijdag 6 maart

15:15-16:30 uur   Final Air Rifle Women + Award Ceremony
17:15-18:30 uur   Final Air Pistol Men + Award Ceremony

Zaterdag 7 maart   

10:15-11:30 uur    Final Air Pistol Women + Award Ceremony
12:15-13:30 uur    Final Air Rifle Men + Award Ceremony