Home

Peter Hellenbrand deelnemer aan Europese Spelen 2015 in Baku

donderdag 11 juni 2015

Atleet Peter Hellenbrand neemt namens Nederland deel aan de dit jaar voor de eerste maal gehouden Europese Spelen in Baku, Azerbaijan. Deze European Games zijn te vergelijken met de Asian Games en de Pan American Games; evenementen dus van meerdere sporten bij elkaar zoals ook bij de Olympische Spelen, maar dan uitsluitend gericht op een continent; in dit geval Europa. De Europese Spelen vinden plaats van 12 tot 28 juni 2015.


Net als bij de Olympische Spelen moet ook voor deelname aan de Europese Spelen worden voldaan aan vooraf bepaalde normen en limieten. Voor de schietsportonderdelen geldt daarvoor een plaats bij de eerste 30 op de Europese Ranglijst per 31 december 2014. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF stelt echter voor Nederlandse sportschutters een aanvullende, strengere eis, namelijk een plaats bij de eerste 20 op deze Europese Ranglijst.

De enige Nederlandse topschutter die daarvoor in aanmerking kwam is Peter Hellenbrand en hij neemt deel op het onderdeel 10m Luchtgeweer Staand Heren 60 schoten; Peter zal in Baku worden begeleid door trainer/coach Rolf van der Velde.

Op dinsdag 16 juni 2015 om 06.00 uur Nederlandse tijd start de wedstrijd 10m Luchtgeweer Heren 60 schoten. Het is op dit moment nog niet bekend of de wedstrijd via live streaming te volgen zal zijn.

Meer informatie over deze Europese Spelen is te vinden op de officiƫle site: http://www.baku2015.com