Home

Target Sprint: "Iedereen kan deelnemen!"

donderdag 5 februari 2015

Op zaterdag 7 maart 2015 organiseert de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie een open internationale wedstrijd Target Sprint. Deze nieuwe discipline, ondersteund en geïnitieerd door de ISSF, is een afgeleide van de Zomerbiatlon.

De Target Sprint bestaat uit twee onderdelen: hardlopen en Luchtgeweer schieten. Het loopparcours is 400 meter lang en dient drie (3) keer te worden gelopen. Deze loopronden worden onderbroken door twee (2) schietmomenten. Bij de schietonderdelen zal gebruik worden gemaakt van een luchtdrukgeweer waarbij geschoten wordt met loden diabolo kogeltjes. De schietschijven die gebruikt worden bestaan uit vijf (5) visuelen die elk bij een treffer zullen omklappen. De schutters dienen alle vijf visuelen te hebben geraakt voordat ze het loopparcours mogen vervolgen; hiervoor krijgen ze 20 kogeltjes (20 schoten).

Het doel is om in een zo snel mogelijke tijd een bepaalde afstand af te leggen, waarbij die afstand onderbroken wordt door het schieten.

  Target Sprint
Afstand hardlopen totaal 1.200 meter
Afstand hardlopen rondes 400 meter
Soort wapen 
luchtgeweer
Aantal schoten 10
Aantal keer schieten  2

Klik hier voor het promo filmpje van Target Sprint.

Bent u geen lid van een bij de KNSA aangesloten vereniging, maar wilt u toch deelnemen aan deze discipline (open wedstrijd) dan kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersoon. Wanneer u niet beschikt over de benodigde materialen, is het ook mogelijk om deze van de KNSA te lenen.

De starttijden worden vastgesteld en bekend gemaakt, na ontvangst van alle inschrijvingen. De wedstrijd is gratis toegankelijk, voor deelname is geen inschrijfgeld verschuldigd. Wel dienen deelnemers zich in te schrijven via het aanmeldingsformulier.

Locatie
De wedstrijd Target Sprint vindt plaats op de atletiekbaan van het Nationaal Sportcentrum Papendal, op zo’n 100 meter afstand van de schietbanen.

Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot onze Medewerker Sportontwikkeling, de heer R. (Raymon) Willemsen, telefoonnummer 033-4601992, e-mailadres: sportstimulering@knsa.nl.