Home

Europese Schietsport Confederatie lanceert online ‘ESC AIR CUP’

maandag 25 juli 2016

De ESC Air Cup is een nieuwe, internationale online competitie, opgezet door de EuropeanShooting Confederation, waaraan alle KNSA-sportschutters via hun eigen schietvereniging kunnen deelnemen. De eerste editie van de ESC Air Cup vindt plaats van oktober 2016 tot en met februari 2017.

Vanaf oktober aanstaande kunnen sportschutters uit Europa dus voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar wedijveren in een Europese luchtdrukwedstrijd zonder dat zij daarvoor ver hoeven te reizen.

De ESC Air Cup bestaat uit de volgende vier Luchtdrukdisciplines:

Luchtgeweer Heren Luchtpistool Heren
Luchtgeweer Dames Luchtpistool Dames

 

De ESC Air Cup staat open voor alle sportschutters die aangesloten zijn bij een schietsportvereniging van een bij de ESC aangesloten nationale schietsportfederatie (KNSA).

KNSA-verenigingen dienen zich hiervoor rechtstreeks aan te melden via de ESC-website en hun contactpersoon met een e-mailadres door te geven (vóór 31 juli 2016). Vervolgens kunnen zij hun deelnemers dan voor deze wedstrijd in de gewenste discipline inschrijven (tot 25 augustus 2016).

De ESC Air Cup 2016/2017 wordt georganiseerd in vijf maandelijkse periodes en de resultaten van iedere periode worden doorlopend bijgewerkt en gepubliceerd in een online uitslagenoverzicht op de ESC-website. De winnaar van de ESC Air Cup is degene die de hoogste gemiddelde score in iedere discipline, in vier van de vijf maandelijkse wedstrijden behaalt.

Voor het eerste jaar worden er geen inschrijfkosten in rekening gebracht.

Meer informatie over de reglementen, kosten en inschrijfprocedure vindt u op de ESC website.