Home

Schietsport vertegenwoordigd bij Olympic Experience 2016

maandag 11 april 2016

Tijdens de Olympische Spelen wordt van 6 tot en met 21 augustus 2016 op het sportstrand van Scheveningen de ‘Olympic Experience Den Haag 2016’ georganiseerd.

Dit evenement biedt sportfans - jong en oud -, gezinnen, sportclubs en het bedrijfsleven de kans om op het strand van Scheveningen de Olympische Spelen en de verrichtingen van de Nederlandse deelnemers daar optimaal te beleven. Het Scheveningse strand verandert dan namelijk in een ‘Olympisch Rio’ met allerlei activiteiten die zijn gericht op sport beoefenen, sport kijken en sport beleven.

De Olympic Experience biedt overdag ruimte aan 4.000 en ’s avonds aan zo’n 3.000 bezoekers. Overdag kunnen bezoekers zelf allerlei sporten beoefenen, onder begeleiding van meer dan 20 verschillende sportbonden. In de namiddag en avond zijn de Olympische Spelen live te volgen op grote TV-schermen, inclusief voor- en nabeschouwingen; er is entertainment en er zijn oud-topsporters en oud-Olympiërs aanwezig. Tevens zal er live worden geschakeld met onder andere het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

Ook de KNSA is als Olympische sportbond aanwezig c.q. vertegenwoordigd tijdens dit evenement om de schietsport te promoten en zal de discipline Target Sprint (promotie film Target Sprint) gebruiken om de bezoekers in aanraking te laten komen met de schietsport. Als u zich wilt opgeven als vrijwilliger voor dit evenement, kunt u dit doen via het aanmeldingsformulier. Wilt u meer informatie hierover, stuur dan een e-mail aan: sportstimulering@knsa.nl.

Voor meer informatie over het gehele evenement zie www.olympicexperience.nl