Home

Afdracht 2016 Nederlandse Loterij aan KNSA

dinsdag 6 juni 2017

Tijdens het officiële afdrachtsmoment begin april 2017 werd voor de eerste keer vanuit de nieuwe organisatie Nederlandse Loterij de afdracht 2016 bekend gemaakt. Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie: Nederland gelukkiger en gezonder maken door te investeren in de Nederlandse samenleving. Dit doet zij zonder winstoogmerk: de opbrengst van de kansspelen wordt voor een belangrijk deel ter beschikking gesteld aan de Nederlandse sport en aan 18  goede doelen die helpen Nederland gelukkiger en gezonder te maken. De totale afdracht over 2016 is een bedrag van maar liefst 149 miljoen euro.

Uit deze opbrengt ontvangt de Nederlandse sport een bedrag van 42 miljoen dat gaat naar NOC*NSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Daarmee is Nederlandse Loterij de grootste sponsor van de Nederlandse sport.

Daarvan profiteren de 74 aangesloten landelijke sportbonden, die samen ruim 27.000 verenigingen met 5 miljoen sporters vertegenwoordigen. Dankzij de jaarlijkse investering worden clubhuizen en trainingsfaciliteiten onderhouden en is de contributie voor sporters lager. Op deze manier wordt sporten voor iedereen beter en toegankelijker.

De KNSA ontving uit deze opbrengst van Nederlandse Loterij een bedrag van 275.961 euro.