Home

ISSF besluit aantal schoten Dames gelijk te stellen met Heren

donderdag 14 december 2017

De ISSF heeft besloten om per 1 januari 2018 voor alle ISSF-onderdelen het aantal schoten voor de Dames gelijk te trekken met het aantal schoten voor de Heren in wedstrijden.

Dat betekent bijvoorbeeld dat de discipline Luchtgeweer-Dames niet meer over 40 maar over 60 schoten wordt georganiseerd en datzelfde geldt bijvoorbeeld voor Klein Kaliber Geweer 3 houdingen; ook daar gaat het aantal schoten voor Dames van 3 x 20 naar 3 x 40, zoals dat voor de Heren al enige tijd gold. Bij Kleiduiven gaat het aantal schoten bij de disciplines Trap en Skeet voor Dames van 75 naar 125.

Een ingrijpende verandering voor wedstrijd- en topschutters. Het betekent dat de Nederlandse topschutters straks in het buitenland, voor zover het de dames aangaat, een aanzienlijk aantal schoten meer moet gaan doen. Maar dat geldt uiteraard internationaal voor iedereen.

Het KNSA-bestuur heeft besloten om deze wijziging niet per direct in te voeren maar pas te laten ingaan in het nieuwe wedstrijdseizoen per 1 oktober 2018. Het nu al laten ingaan daarvan zou de huidige wedstrijdstructuur en het Ranking-systeem te veel gaan verstoren.

Het uitstellen van deze invoering betekent dat voor de komende 9 maanden zowel in de oude disciplines nationaal records bereikt kunnen worden, als ook in de nieuwe disciplines voor onze topschutters in het buitenland voor een hoger schotenaantal bij de Dames.