Home

Nieuw ontwerp Kaderlicentie en Kaderlogboek

donderdag 9 maart 2017

Alle door de KNSA opgeleide trainers en kaderleden hebben na het behalen van hun kwalificatie een persoonlijke kaderlicentie en kaderlogboek ontvangen. Met de kaderlicentie kunnen zij aantonen te beschikken over een sporttechnische kwalificatie, zoals Basistrainer Kleiduiven of Trainer-A Geweer. Ook wedstrijdorganisatorische kwalificaties als Wedstrijdadministratie en Keurmeester worden hierop vermeld.

Het ontwerp van beide documenten is gewijzigd. De kaderlicentie is qua kleur en opmaak in lijn met de andere opleidingsmaterialen en de kwalificaties zijn beter leesbaar geworden. De meest ingrijpende wijziging betreft het kaderlogboek. Het formaat is aangepast naar een drieluik in een compact formaat van 10 x 12 cm en bevat nu 13 vakken. In ieder vak kan de door de trainer of kaderlid verrichte activiteit genoteerd worden. Het aantal van 13 vakken is voor een trainer die alleen in zijn of haar eigen vereniging actief is voldoende; één parafering door een bestuurslid per kalenderjaar staat gelijk aan 10 verrichte trainingen in het desbetreffende jaar. Trainers die op meerdere verenigingen training geven kunnen op verzoek extra logboeken aanvragen.

Vanaf april 2017 zullen deze nieuwe kaderlicenties en kaderlogboeken verstrekt gaan worden. De oude versies blijven uiteraard gewoon geldig tot aan de eindtermijn en worden, bij verlenging, automatisch vervangen door de nieuwe versies.