Home

Aanbod bijscholingen en workshops tijdens SchietsportTOTAAL 2019 in Arnhem

vrijdag 29 maart 2019

Tijdens SchietportTOTAAL op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 in Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem, is er weer een gevarieerd aanbodaan bijscholingen, workshops en (korte) cursussen voor kader (trainers en bestuurders) van schietsportverenigingen. De bijscholingen die specifiek worden aangeboden voor Basistrainers, Trainers-A of Trainers-B zijn tevens aan te wenden voor de noodzakelijke verlenging van de sporttechnische kaderlicentie.

Nieuw dit jaar zijn twee workshops van de Academie voor Sportkader (ASK) bedoeld voor bestuurders van schietsportverenigingen. De Academie voor Sportkader maakt onderdeel uit van de afdeling Sportontwikkeling van NOC*NSF en is in 2006 voor en door sportbonden opgericht.

Workshop ‘Scoren met Social Media’
10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Wat kunt u als (schiet)sportvereniging met social media bereiken? Hoe maakt u het gebruik ervan tot een succes? Zijn social media inzetbaar als instrument voor ledenwerving en promotie? In deze praktijkgerichte workshop leert u hoe de (schiet)sportvereniging zich optimaal kan profileren met gebruikmaking van sociale netwerken als Facebook, Twitter en Instagram.

Workshop ‘Binden en behouden van Jeugd’
Het voortbestaan van elke (schiet)sportvereniging is afhankelijk van voldoende leden. In dat ledenbestand vormt de jeugd een belangrijke doelgroep. Immers, de jeugd is de toekomst. Tegenover het vertrek van (jonge) leden moet dan ook nieuwe aanwas staan. Als veel jeugdleden de vereniging verlaten, is het ook goed om te weten waarom zij dat doen. Krijgt deze doelgroep wel voldoende aandacht binnen uw (schiet)sportvereniging en voldoet het aanbod aan de verwachting? In deze workshop wordt met de deelnemers besproken wat hen beweegt om wel of niet werk te maken van het behoud van jongeren voor de vereniging. Met een update van beschikbare kennis, ervaringen, goede voorbeelden en tips en trucs leren zij hoe zij in gesprek kunnen gaan en blijven met de jongeren. Aan de hand van een stappenplan leren de kandidaten een eigen aanpak voor behoud van jeugd te maken.

Het totale scholingsaanbod tijdens SchietsportTOTAAL 2019bestaat uit:

 Soort scholing Doelgroep Titel
Bijscholing Opleiden en aansturen sportkader* Trainers-A, Trainers-B
Bijscholing Training geven Gehandicapten* Basistrainers Geweer en Pistool
Bijscholing ISSF-regelgeving Geweer en Pistool* Trainers-A, Trainers-B, W.O.K.
Workshop Binden en behouden van Jeugd (ASK)** Bestuursleden
Workshop Scoren met Social Media (ASK)** Bestuursleden
Cursus Veilig Herladen Beginnende herlader
Cursus Verenigingsbestuurders Bestuursleden (max. 2 per vereniging)

  * Deze bijscholingen mogen gebruikt worden ter verlenging van de sporttechnische kaderlicentie
** Workshops (ASK) worden gedoceerd door de Academie voor Sportkader (NOC*NSF)

Kijk voor meer informatie op de pagina: Agenda opleidingen

Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier:

Eind april zal alle overige beschikbare informatie over SchietsportTOTAAL 2019 online worden gezet op www.schietsporttotaal.nl.