Home

EK Historische Wapens 2019 in Hongarije

vrijdag 9 augustus 2019

Van 10 tot 18 augustus worden in Sarlóspuszta, Hongarije, de MLAIC Europese Kampioenschappen voor Historische Wapens gehouden. De schietbaan in Sarlóspuszta ligt zo’n 65 kilometer ten zuiden van Boedapest en beschikt over vijfentwintig schietpunten op 25 meter, vijfentwintig op 50 meter, vijftien op 100 meter en twee kleiduivenbanen.  MLAIC-disciplines bestaan uit verschillende geweer-, revolver- en kleiduivenonderdelen, die worden verschoten met wapens die in vorige eeuwen werden gebruikt. Er wordt geschoten met originele antieke wapens en met replica’s. Historische wapensschutters laden hun wapens met zwartkruit en maken zelf op ambachtelijke wijze hun kogels, precies zoals dat vroeger ook gebeurde.

Het Nederlands team bestaat dit jaar uitsluitend uit geweerschutters die onder begeleiding van Gerda Lejeune zullen deelnemen aan negen verschillende individuele onderdelen en zes team-onderdelen. Voor pistool en kleiduiven hebben zich geen Nederlandse schutters gekwalificeerd voor deelname aan dit EK.

Overzicht deelname individueel:

 
 -O betekent dat de schutter deelneemt met een origineel wapen; -R met een replica daarvan

Overzicht deelname in teams:

 

Op de speciale EK-pagina op de website van de MLAIC staat meer informatie, waaronder het wedstrijdprogramma en de startlijsten. Na de start van de kampioenschappen zullen hier ook de uitslagen, foto- en videomateriaal worden gepubliceerd onder het kopje ‘Results, photos, videos’.