Home

Uitnodigingen e-screener tot nader order gestopt voor bestaande verlofhouders

dinsdag 22 oktober 2019

De politie heeft laten weten dat tot nader order, geen uitnodigingen meer door hen worden verstuurd naar verlofhouders in verband met het afnemen van de e-screener.

Het gaat dan om de bestaande verlofhouders in de leeftijdsgroepen van 18 tot en met 25 jaar en van 60 jaar en ouder.

Nieuwe aanvragen:
De maatregel om te stoppen met het uitnodigen voor het afnemen van de e-screener geldt niet voor nieuwe aanvragen. Diegenen die een eerste verlofaanvraag doen, zullen dus nog wel een uitnodiging ontvangen om de e-screener te laten afnemen.

Reeds verzonden uitnodigingen (aan verlofhouders):
Omtrent de reeds verzonden uitnodigingen voor het afnemen van de e-screener is nog niets bekend. De KNSA verwacht dat binnen afzienbare tijd hierover ook nadere berichtgeving komt, en zal dat dan communiceren. De KNSA adviseert degenen die al een uitnodiging hebben ontvangen, hierover met de afdeling Korpscheftaken van de politie contact op te nemen.

Gevolgen tot nu toe:
De KNSA heeft tot op heden van drie (3) verlofhouders bericht ontvangen dat hun wapens in bewaring zijn genomen en het verlof wordt ingetrokken. Uiteraard zal de KNSA deze personen bijstaan in de beroepsprocedure die daartegen gevoerd moet worden.