Home

SchietsportTOTAAL 2020 afgelast

donderdag 9 april 2020

Helaas heeft het Algemeen Bestuur vanwege de coronacrisis in Nederland, moeten besluiten om het evenement SchietsportTOTAAL 2020 af te gelasten. In de eerste plaats staat natuurlijk de gezondheid van de deelnemende sportschutters en kaderleden voorop. Voorts zijn de onzekerheid met betrekking tot de overheidsmaatregelen en de daaraan verbonden financiële risico’s zodanig, dat het Algemeen Bestuur dit besluit heeft moeten nemen.

Dat betekent dat daarmee ook de Nederlandse Kampioenschappen ‘Luchtgeweer Staand’ en ‘Luchtpistool’, ‘5-schots Luchtpistool’, ‘Target Sprint’ en ‘Moderne Vijfkamp’, die tijdens SchietsportTOTAAL (27 en 28 juni) zouden plaatsvinden, geen doorgang vinden.

Op dit moment mogen er geen schietsportactiviteiten georganiseerd worden. Het kan zijn dat de overheidsmaatregelen in de komende tijd zodanig verminderd worden dat het weer mogelijk is en ook verantwoord is om weer wedstrijden te organiseren. Uiteraard is dat alleen aan de orde wanneer de gezondheid van deelnemers en kaderleden niet in gevaar wordt gebracht.

De Landelijke Technische Commissies (LTC’s) kunnen in dat geval wel besluiten om eventueel later in dit wedstrijdseizoen (2019/2020) Nederlandse Kampioenschappen te organiseren zonder dat die ingebed zijn in het evenement SchietsportTOTAAL.