Home

Binnen-schietbanen per 19 mei 2021 (onder voorbehoud) weer open

woensdag 12 mei 2021

Tijdens de persconferentie van het Kabinet op 11 mei jongstleden is bekend gemaakt dat binnensporten met ingang van 19 mei 2021 weer zijn toegestaan. Deze versoepeling is stap 2 in het openingsplan van het Kabinet en is onder voorbehoud. Dat voorbehoud betekent dat indien het aantal coronabesmettingen in Nederland in de komende dagen niet daalt zoals verwacht, het Kabinet alsnog maandag 17 mei aanstaande de pauzeknop kan indrukken. Dat betekent dat het Kabinet die dag alsnog kan besluiten om deze versoepelingen geen doorgang te laten vinden.

Ervan uitgaande dat de versoepelingen wel doorgaan, betekent dit besluit dat per 19 mei 2021 de binnen-schietbanen van schietsportverenigingen hun deuren weer mogen openen. Dat gebeurt nog wel onder een aantal voorwaarden, namelijk de volgende:

  • Er moet een reserveringssysteem gebruikt worden
  • Per ruimte een maximum van 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand
  • Het sporten gebeurt individueel of met maximaal 2 personen, en een trainer op 1,5 afstand
  • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan
  • Iedereen moet een mondkapje dragen; dit mag af tijdens het sporten
  • Kleedkamers moeten gesloten blijven

Buitensporten:

Ook voor de buitensporten is er met ingang van 19 mei 2021 een versoepeling. Buiten sporten in groepsverband mag dan weer. Dat mag met maximaal 30 personen en voor sporters van 27 jaar en ouder geldt dat zij 1,5 meter afstand moeten houden.

Sportkantines:

De sportkantines moeten gesloten blijven. Voor die sportverenigingen die beschikken over een buitenterras is het wel toegestaan om dit terras te openen, maar ook daar gelden voorwaarden, namelijk: opening tussen 06.00 en 20.00 uur, maximaal 50 personen op het terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand.

Wedstrijden en kampioenschappen:

Voorlopig is het niet toegestaan om wedstrijden en kampioenschappen te organiseren. Voor verenigingen is er geen bezwaar tegen om een interne competitie in de vorm van een ‘laddercompetitie’ voor de eigen leden te organiseren.