Home

Nieuwe lockdown: binnen-schietbanen moeten weer sluiten

maandag 20 december 2021

Op zaterdag 18 december 2021 heeft het kabinet wederom een lockdown voor Nederland afgekondigd die is ingegaan op zondag 19 december en zal duren tot en met 14 januari 2022. Als gevolg daarvan moeten alle binnen-sportaccommodaties – en dus ook binnen-schietbanen – in de genoemde periode sluiten.

Buiten-schietbanen:

Buitensportlocaties mogen wel geopend zijn van 05.00 tot 17.00 uur, en dat geldt dus ook voor buiten-schietbanen. Kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden; voor de toiletten geldt een uitzondering. Voor sporters van 18 jaar en ouder geldt dat zij alleen mogen sporten in een maximale groepsgrootte van 2 personen (exclusief de trainer). De kantine moet, ook op de buiten-sportlocaties, gesloten zijn. Het afhalen van consumpties is wel toegestaan; een CTB is daarvoor niet nodig.

Steunpakketten:

Het kabinet heeft aangekondigd dat er ook voor sportverenigingen nieuwe steunpakketten gaan komen. Het gaat dan om bekende steunpakketten, zoals TASO, TVL en TVS. Naar verwachting zal daarover pas na de jaarwisseling meer bekend zijn.

NOC*NSF heeft het algemene sportprotocol inmiddels aan de nieuwe situatie aangepast; dat protocol is hier te downloaden.