Home

Webinar Trainen van jeugd

maandag 26 april 2021

De KNSA organiseert op 8 mei 2021 een webinar voor Basistrainers Geweer/Pistool, specifiek gericht op het trainen van jeugd. Deze webinar wordt door een professioneel bedrijf verzorgd via een live-streamverbinding met meerdere camera’s. Deelname is gratis.

Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ zal de ervaren docent en trainer Carola Harteveld de trainers online meenemen in de belangrijkste aspecten bij het trainen van jongeren. Zoals: ‘wat is belangrijk voor jeugdigen? Wie zijn belangrijk voor jeugdigen? En welke instrumenten kan een trainer gebruiken om een training leuk te maken, juist voor jongeren?’ Carola Harteveld zal in haar webinar ook laten zien welke spelvormen trainers kunnen gebruiken.

Na bevestiging van uw inschrijving ontvangt u vóór aanvang van de webinar een link die u toegang verschaft tot de livestream. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een desktop computer, laptop of tablet met internetverbinding. De webinar zal vanaf de schietaccommodatie van SV Willem Tell – Harderwijk worden gestreamd en door de deelnemers thuis worden gevolgd. Tijdens de uitzending is het mogelijk te communiceren met de docent. Hoe dit werkt zal u aan het begin van de webinar worden uitgelegd.

Aan het einde van de bijscholing wordt er een hand-out gedeeld die u kunt downloaden. Omdat de webinar een officieel erkende bijscholing is voor verlenging van de Kaderlicentie zal na afloop tevens een bewijs van deelname (pdf) per e-mail aan u worden toegestuurd. Op het moment dat uw sporttechnische kaderlicentie verlengd moet worden kunt u dit bewijs meesturen met uw kaderlogboek.

Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om online deze webinar bij te wonen, bestaat de mogelijkheid om in een later stadium alsnog terug te kijken. Na verloop van tijd zullen wij deze webinar op de KNSA-website plaatsen zodat geïnteresseerden die kunnen bekijken of misschien zelfs nogmaals kunnen zien. Overigens is in dat geval - bij het terugkijken van de webinar – geen sprake meer van een officiële bijscholing voor de verlenging van de Kaderlicentie, omdat het interactieve karakter dan niet meer aanwezig is.

De KNSA adviseert alle basistrainers met een geldige Kaderlicentie dringend deze bijscholing bij te wonen.


Onderwerp Training geven jeugd
Datum Zaterdag 8 mei 2021
Locatie Online
Sessie 10.00 - 12.00 uur
Doelgroep Basistrainers Geweer/Pistool
Niveau KSS Niveau 2
Docent Carola Harteveld
Kosten Gratis
Materialen Desktop computer, laptop of tablet
Pen en papier
Toelichting Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ zal de ervaren docent en trainer Carola Harteveld de trainers online meenemen in de belangrijkste aspecten bij het trainen van jongeren.

De uiterste inschrijftermijn tot en met zondag 2 mei 2021 is verlopen.