Home

Afdracht 2023 Nederlandse Loterij aan KNSA

dinsdag 11 juni 2024

Nederlandse Loterij maakte onlangs in het Olympisch Stadion in Amsterdam haar resultaat bekend over het afgelopen jaar. Over het jaar 2023 kan Nederlandse Loterij een recordbedrag van 196,1 miljoen euro afdragen voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Nederlandse Loterij steunt met haar afdracht de Nederlandse samenleving, de sport en 18 goede doelen die zich inzetten voor gezondheid, beweging en welzijn.

Over 2023 is de bijdrage voor de sport maar liefst 52,6 miljoen euro. Opnieuw is er, dankzij de jaarlijkse afdracht van Nederlandse Loterij, méér geld beschikbaar voor de sport. Deze onmisbare bijdrage komt via NOC*NSF de gehele sport ten goede, en daarmee iedereen in ons land die plezier beleeft aan sport. Hiermee kunnen onder andere competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals verduurzaming en digitalisering. Ook de gehandicaptensport, de breedtesport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie heeft uit de totale afdracht een bijdrage ontvangen van € 269.497 waarmee zij kan blijven investeren in de schietsport; van wedstrijden en evenement tot het opleiden van kader en ondersteunen van verenigingen en vrijwilligers. De KNSA bedankt Nederlandse Loterij en haar spelers voor deze bijdrage.