Opleidingen

Trainer-A

De KNSA kent drie (3) opleidingen voor Trainer-A. Een opleiding voor Pistool, een opleiding voor Geweer en een opleiding voor Kleiduiven. De sporttechnische modules worden afzonderlijk van elkaar gevolgd, maar de overige modules zijn voor alle disciplines gelijk en worden dan ook gezamenlijk gevolgd.

De opleiding Trainer-A is bedoeld voor trainers die zich bij de vereniging gaan bezighouden met het trainen van beginnende sportschutters, gevorderde sportschutters, beginnende wedstrijdschutters en gevorderde wedstrijdschutters. Daarnaast richt de Trainer-A zich ook op de begeleiding van Basistrainers binnen de vereniging en het structureren van de sportomgeving. De opleiding richt zich nadrukkelijk op het training geven in de Olympische disciplines.

Tijdens de opleiding leert de Trainer-A hoe er training gegeven moet worden aan de hand van een jaarplan en hoe een schutter begeleid en gecoacht moet worden tijdens een wedstrijd. Maar de Trainer-A leert ook hoe een Verenigingstrainingsplan geschreven moet worden, zodat elke schutter binnen de schietsportvereniging voldoende kan trainen op zijn of haar niveau.