Sportaanbod

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt jaarlijks georganiseerd door NOC*NSF en heeft als doel de breedtesport bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van 18 tot en met 27 september 2020, gelijktijdig met de Europese Sportweek. In deze week kan er aan een grote diversiteit van sporten deelgenomen worden: van aerobics tot zwemmen en uiteraard ook schietsport. Alle activiteiten worden lokaal aangeboden door sportverenigingen, in samenwerking met gemeenten.

Op deze pagina vindt u informatie omtrent de Nationale Sportweek. Diverse schietsportverenigingen in Nederland stellen hun deuren open en ontvangen jong en oud voor een leuke kennismaking met deze Olympische sport!

Zelf schieten
Iedereen, jong en oud, man en vrouw, fysiek gezond of met een lichamelijke beperking, kan de schietsport beoefenen. Voordat u echter daadwerkelijk kunt gaan schieten vragen wij het volgende van u:

  • draag kleding die tegen een stootje kan en die niet te strak zit; sportkleding voldoet!
  • neem een (geldig) legitimatiebewijs mee voor registratie; onder de 18 jaar is deelname alleen mogelijk onder begeleiding van ouders of voogd.

Voor de schietsportintroductie worden geen kosten berekend!


Bekijk hier de  


Bij binnenkomst in de accommodatie zal u eerst worden gevraagd uw handen te desinfecteren en vervolgens uw gegevens te noteren in het introducéregister; daarbij wordt ook naar uw legitimatienummer gevraagd. Daarna wordt u begeleid naar de schietbaan waar u een kennismakingsles in sportschieten krijgt. Uiteraard wordt hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met 1,5 meter afstand en worden de sport(speficieke) protocollen van NOC*NSF en de KNSA gevolgd.