Sportaanbod

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt jaarlijks georganiseerd door NOC*NSF en heeft als doel de breedtesport bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van 18 tot en met 27 september 2020, gelijktijdig met de Europese Sportweek. In deze week kan er in aan een grote diversiteit van sporten deelgenomen worden: van aerobics tot zwemmen en ook schietsport. Alle activiteiten worden lokaal aangeboden door sportverenigingen, in samenwerking met gemeenten.

Op deze pagina vindt u informatie omtrent de Nationale Sportweek. Diverse schietsportverenigingen in Nederland stellen hun deuren open en ontvangen jong en oud voor een leuke kennismaking met deze Olympische sport!

Zelf schieten
Iedereen, jong en oud, man en vrouw, fysiek gezond of met een lichamelijke beperking, kan de schietsport beoefenen. Voordat u echter daadwerkelijk kunt gaan schieten vragen wij het volgende van u:

  • draag kleding die tegen een stootje kan en die niet te strak zit; een trainingspak voldoet!
  • neem een (geldig) legitimatiebewijs mee voor registratie; onder de 18 jaar is deelname alleen mogelijk onder begeleiding van ouders of voogd.

Voor de schietsportintroductie worden geen kosten berekend!

Bij binnenkomst in de accommodatie zal u worden gevraagd uw gegevens te noteren in het introducéregister; daarbij wordt ook naar uw legitimatienummer gevraagd. Vervolgens gaat u naar de schietbaan en daar krijgt u een kennismakingsles. In die les, waarbij u eerst uitgebreid geïnformeerd wordt over de veiligheidsregels, wordt gebruik gemaakt van 'Olympische' sportwapens. Deze wapens kunnen dus gebruikt worden in één van de vijftien Olympische schietsportdisciplines!