Sportaanbod

Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens 2019

Selectieprocedure Programma Deelnemerslijsten

 

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 staan de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens weer gepland. Net als de vorige editie, zal editie 2019 wederom plaatsvinden in het Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem. Hier strijden de beste luchtgeweer- en luchtpistool-schutters uit Nederland in verschillende categorieën, van junioren tot veteranen, om de Nederlandse titels in de verschillende (Olympische) disciplines die het luchtdrukschieten rijk is.

Voorafgaand aan de NK zullen in mei 2019 de Landelijke Klasse Kampioenschappen (LKK) Luchtgeweer en Luchtpistool in Bemmel gehouden worden. Tijdens die Landelijke Klasse Kampioenschappen zullen tevens de Nederlandse Kampioenschappen voor Teams Luchtgeweer staand en Luchtpistool gehouden worden. De individuele Nederlandse Kampioenschappen voor alle categorieën vinden daarna dus plaats op het Sportcomplex Valkenhuizen.

Deze Nederlandse Kampioenschappen zijn, in tegenstelling tot de LKK, niet voor iedere KNSA-schutter toegankelijk. Alleen de besten van Nederland in de verscheidene categorieën worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De hoogst geplaatste schutters op de ranking-ranglijst die aan de rankingvoorwaarden op 1 mei 2019 hebben voldaan worden uitgenodigd. Bij de heren-senioren zijn dat de eerste 27 schutters van die 'geschoonde' lijst. Zij worden vervolgens aangevuld met de top-3 van de Landelijke Klasse Kampioenschappen, voor zover deze schutters niet al een startbewijs hebben. Die drie schutters krijgen een zogenaamde "wild card", zodat in totaal bij de heren-senioren 30 topschutters om de titel tijdens de Nederlandse Kampioenschappen zullen strijden. Wanneer een schutter uit diezelfde top-3 van de LKK al over een startbewijs beschikt, wordt de deelnemerslijst aangevuld met schutters uit de ranking-ranglijst.

De wedstrijdleider van deze kampioenschappen is de heer B. Sellies, tevens voorzitter van de LTC Luchtgeweer. Al jaren lang is de heer Sellies betrokken als wedstrijdleider bij de Nederlandse Kampioenschappen en ook dit jaar maakt de KNSA weer gebruik van zijn ervaring en expertise. Aangezien deze Nederlandse Kampioenschappen deel uitmaken van het evenement SchietsportTOTAAL dat verder bestaat uit de Nederlandse Kampioenschappen Target Sprint, de Nederlandse Kampioenschappen Moderne Vijfkamp en de Nederlandse Kampioenschappen 5-schots Luchtpistool, interessante workshops en cursussen, is de verwachting dat ook veel supporters hun weg zullen weten te vinden naar de Nederlandse Kampioenschappen en dan in het bijzonder voor de finales in de verscheidene categorieën. Daarmee wordt ook rekening gehouden door middel van de tribunefaciliteit, zodat iedereen deze wedstrijden op de voet kan volgen.

Gouden rugnummers
De schutters die vorig jaar het beste waren binnen een discipline en categorie ontvangen een gouden rugnummer. De schutters die dit jaar met een gouden rugnummer aan de start verschijnen zijn:

Luchtgeweer staand SH1  Naam Licentienummer
Senioren  Kranenburg  167703
Veteranen  Thijsse  18239
     
Luchtgeweer staand SH2    
Senioren   Bierling  171271
     
Luchtgeweer staand SH3    
Senioren   Schuurmans  173802
     
Luchtgeweer staand     
Senioren Heren Van den Bergh 134773
Senioren Dames Mekking 127307
Junioren-A Heren Holthuijsen  174105
Junioren-A Dames Engel 169412
Junioren-B Heren Van den Hogen  171119
Junioren-B Dames Holthuijsen  173998
Junioren-C De Vries  178087
Veteranen  Van Uden 68486
     
Luchtpistool    
Senioren Heren Nooij 167875
Senioren Dames Schepers 177384
Junioren-A Heren Linders 164379
Junioren-A Dames Van Dolderen 188065
Junioren-B Steenge  174893
Veteranen Heren  Mastenbroek 39630
Veteranen Dames  Van der Steijn 132471