Sportaanbod

Selectieprocedure deelname NK Luchtdrukwapens 2019

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019 worden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens (NK Luchtdrukwapens) gehouden in de disciplines Luchtgeweer staand en Luchtpistool in alle categorieën.

Overeenkomstig artikel 15.6 van het KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement Deel I (Algemene Bepalingen) zijn limieten c.q. bepalingen voor deelname vastgesteld. Deze bepalingen zijn als volgt:

 1. Per categorie worden de hoogst gerankte schutters uitgenodigd. De hoogst gerankte schutters zijn die schutters die in hun categorie op de actuele ranking-ranglijst van de desbetreffende discipline per 1 mei 2019 als hoogst genoteerd staan.

  Het aantal hoogst gerankte schutters per categorie is als volgt vastgesteld

  Categorie Luchtgeweer Luchtpistool
  Senioren-heren 27 27
  Senioren-dames 27 27
  Veteranen 27 -
  Veteranen Heren - 12
  Veteranen Dames - 12
  Junioren-A heren 27 12
  Junioren-A dames 12 12
  Junioren-B heren 12
  12*
  Junioren-B dames 12
  Junioren-C 12 12

  * Luchtpistool kent alleen Junioren-B (zonder onderscheid in geslacht)

 2. Behoudens de onder artikel 1 genoemde schutters, worden tevens uitgenodigd voor deelname aan de NK Luchtdrukwapens de drie (3) hoogst geëindigde schutters per categorie tijdens de Landelijke Klasse Kampioenschappen (LKK), die worden gehouden van 24 mei tot en met 1 juni  2019 te Bemmel.

 3. Indien één of meerdere van de onder artikel 2 genoemde drie (3) hoogst geëindigde schutters per categorie reeds conform artikel 1 van deze regeling voor deelname aan het NK Luchtdrukwapens wordt/worden uitgenodigd, worden de daarna hoogst geëindigde(n) (LKK) per categorie voor deelname geselecteerd. 

 4. Indien voor deelname geselecteerde schutters niet deelnemen, worden de daarna hoogst geëindigde schutters van de onder artikel 1 genoemde ranking-ranglijst voor deelname uitgenodigd

 5. Tijdens de NK Luchtdrukwapens wordt niet in teams geschoten. De Nederlandse Kampioenschappen voor teams worden gehouden tijdens de LKK te Bemmel.

Schutters die geclassificeerd zijn en derhalve in de discipline Luchtgeweer staand SH1, SH2 of SH3 en/of Luchtpistool SH1 deelnemen dienen, om in aanmerking te komen voor een uitnodiging aan de Nederlandse Kampioenschappen, te voldoen aan de minimale Ranking-eis van drie (3) Ranking-wedstrijden waarvan minimaal één (1) Afdelings- en/of Districtskampioenschapen.