Sportaanbod

Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens 2022

Selectieprocedure Programma Deelnemerslijsten Inschrijfformulier

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022 staan de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens weer gepland. Net als de vorige editie, zal editie 2022 wederom plaatsvinden in het Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem. Hier strijden de beste luchtgeweer- en luchtpistool-schutters uit Nederland in verschillende categorieën, van junioren tot veteranen, om de Nederlandse titels in de verschillende (Olympische) disciplines die het luchtdrukschieten rijk is.

Voorafgaand aan de NK zullen in mei 2022 de Landelijke Klasse Kampioenschappen (LKK) Luchtgeweer en Luchtpistool in Genemuiden gehouden worden. Tijdens die Landelijke Klasse Kampioenschappen zullen tevens de Nederlandse Kampioenschappen voor Teams Luchtgeweer staand en Luchtpistool gehouden worden. De individuele Nederlandse Kampioenschappen voor alle categorieën vinden daarna dus plaats op het Sportcentrum Valkenhuizen.

Deze Nederlandse Kampioenschappen zijn, in tegenstelling tot de LKK, niet voor iedere KNSA-schutter toegankelijk. Alleen de besten van Nederland in de verscheidene categorieën worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De hoogst geplaatste schutters op de ranking-ranglijst die aan de rankingvoorwaarden op 1 mei 2022 hebben voldaan worden uitgenodigd. Bij de heren-senioren zijn dat de eerste 27 schutters van die 'geschoonde' lijst. Zij worden vervolgens aangevuld met de top-3 van de Landelijke Klasse Kampioenschappen, voor zover deze schutters niet al een startbewijs hebben. Die drie schutters krijgen een zogenaamde "wild card", zodat in totaal bij de heren-senioren 30 topschutters om de titel tijdens de Nederlandse Kampioenschappen zullen strijden. Wanneer een schutter uit diezelfde top-3 van de LKK al over een startbewijs beschikt, wordt de deelnemerslijst aangevuld met schutters uit de ranking-ranglijst.

De wedstrijdleider van deze kampioenschappen is de heer B. Sellies, tevens voorzitter van de LTC Luchtgeweer. Al jaren lang is de heer Sellies betrokken als wedstrijdleider bij de Nederlandse Kampioenschappen en ook dit jaar maakt de KNSA weer gebruik van zijn ervaring en expertise. Aangezien deze Nederlandse Kampioenschappen deel uitmaken van het evenement SchietsportTOTAAL dat verder bestaat uit de Nederlandse Kampioenschappen Target Sprint en de Nederlandse Kampioenschappen 5-schots Luchtpistool, interessante bijscholingen en cursussen, is de verwachting dat ook veel supporters hun weg zullen weten te vinden naar de Nederlandse Kampioenschappen en dan in het bijzonder voor de finales in de verschillende categorieën. Sportcentrum Valkenhuizen beschikt over ruim voldoende tribunecapaciteit, zodat iedereen deze wedstrijden op de voet kan volgen.

Gouden rugnummers
De schutters die vorig jaar het beste waren binnen een discipline en categorie ontvangen een gouden rugnummer. De schutters die dit jaar met een gouden rugnummer aan de start verschijnen zijn:

Luchtgeweer staand SH3  Naam Licentienummer
Senioren    Hendriks 84942 
     
Luchtgeweer staand     
Senioren Heren  Holthuijsen 174105 
Senioren Dames  Engel 169412 
Junioren-A Heren  Van Venrooy 170794 
Junioren-A Dames  Holthuijsen 173998 
Junioren-B Heren  Linssen 184177 
Junioren-B Dames  Ten Dolle 187327 
Veteranen   Van der Wielen 172186 
     
Luchtpistool    
Senioren Heren  Ter Hofstede 106872 
Senioren Dames  Radersma  151249
Junioren-A Heren  Siebelink 179531 
Junioren-A Dames  Baardemans 187176 
Junioren-B  Jonk 185726 
Veteranen Heren   Streng  44338
Veteranen Dames   Van der Steijn  132471