Sportaanbod

Target Sprint

Wedstrijdinformatie Programma Inschrijfformulier


De discipline Target Sprint is een uitdagende combinatie van hardlopen en schieten. Bij het hardlopen komt het aan op kracht en uithoudingsvermogen en bij het schieten komt het aan op concentratievermogen en zelfdiscipline. De sporter loopt in totaal 1.200 meter, een afstand die wordt onderbroken door twee schietmomenten (staande houding). De sporter moet dus helemaal buiten adem proberen zo rustig mogelijk het luchtgeweer vast te houden. Juist deze onnatuurlijke combinatie maakt deze sport zo interessant voor deelname en bezienswaardig voor de toeschouwers.

Het doel is om in een zo snel mogelijke tijd een bepaalde afstand af te leggen, waarbij de afstand onderbroken wordt door het schieten. In iedere schietronde moet de sporter vijf klapschijven (klepjes) proberen te raken. Als het klepje geraakt is valt dit om, zodat de treffer voor iedereen duidelijk zichtbaar is.

In tegenstelling tot de meer bekende (wintersportdiscipline) Winterbiatlon waar de sporter het geweer meeneemt en op de langlauf-latten staat, is dat bij de discipline Target Sprint niet het geval. De sporter laat het luchtgeweer bij het schietpunt in een wapenrek achter en gaat rennend verder.

Eigenschappen van Target Sprint:

Afstand totaal 1.200 meter
Afstand rondes 400 meter
Aantal schoten 10
Aantal keer schieten 2


Clinic

Heeft u interesse in een clinic Target Spint (een korte kennismaking met deze discipline)? Laat het ons zo spoedig mogelijk weten via het e-mailadres: sportontwikkeling@knsa.nl. Bij voldoende animo zal deze clinic dan worden georganiseerd op een nader te bepalen datum.