Sportschieten

Er is altijd een vereniging in de buurt

Er is altijd een schietsportvereniging in de buurt De KNSA telt bijna 40.000 beoefenaren, verdeeld over ruim 700 schietsportverenigingen in Nederland. Dat betekent dat met nog geen 400 gemeenten in Nederland in iedere plaats wel een schietsportvereniging is gevestigd en de reisafstanden voor het beoefenen van de schietsport niet groot hoeven te zijn.

De meeste schietsportverenigingen in Nederland hebben nog plaatsen vrij voor nieuwe leden en bieden een gevarieerd aanbod aan schietsportactiviteiten, zoals beoefening van de schietsport met luchtdrukwapens, pistool, geweer en bij sommige kan zelfs het schieten in de open lucht op kleiduiven worden beoefend.

Indien u geïnteresseerd bent in het gaan beoefenen van de schietsport, schroom dan niet om contact op te nemen met een schietsportvereniging bij u in de buurt en te vragen om een kennismaking met deze sport. Een ervaren instructeur zal u graag meer over deze boeiende sport vertellen en u de eerste kneepjes daarvan bijbrengen. De meeste mensen die voor het eerst kennismaken met de schietsport blijven die vaak nog tot in lengten van jaren beoefenen. Veel plezier!