Topsport

Kwalificatie internationale wedstrijden

Nederlandse sportschutters kunnen uitsluitend onder auspiciën van de officiële nationale schietbond KNSA, deelnemen aan grote internationale wedstrijden, zoals Wereldkampioenschappen, Europese Kampioenschappen en World Cups (A-wedstrijden) in één van de internationale schietsport-disciplines, gereglementeerd door één van de drie internationale schietsportfederaties ISSF, MLAIC en UIPM.

Om voor deelname hieraan in aanmerking te kunnen komen, zijn door de KNSA verschillende kwalificatieprocedures opgesteld, die jaarlijks worden vastgesteld. Voor alle kwalificatieprocedures geldt dat sportschutters zich alleen kunnen kwalificeren door te voldoen aan een in de procedure beschreven limiet die moet worden behaald op een daarvoor aangewezen kwalificatiewedstrijd.

Sportschutters die zich willen kwalificeren voor een Wereldkampioenschap, een Europees Kampioenschap of een World Cup in een ISSF-discipline moeten bovendien voldoen aan de eisen voor deelname aan een kwalificatiewedstrijd. Zij kunnen zich inschrijven voor een kwalificatiewedstrijd via het daarvoor bestemde inschrijfformulier. De data van de kwalificatiewedstrijden voor wedstrijden in ISSF-disciplines zijn vermeld onder Agenda Topsport alsmede de beschikbare wedstrijdinformatie met de link naar het desbetreffende inschrijfformulier.

Voor de kwalificatiewedstrijden in de MLAIC-disciplines en de Moderne-Vijfkampdisciplines (UIPM) geldt een andere regeling; deze regeling is in de desbetreffende kwalificatieprocedure vermeld.

Kwalificatieprocedure MLAIC-disciplines 2021 (versie 2.0)

Kwalificatieprocedure ISSF-disciplines 2022

Kwalificatieprocedure Moderne Vijfkamp 2022