Topsport

Senior topschutter

Trainingsdoel
Onder leiding van de Bondscoach c.q. Trainer/Coach, traint de sportschutter in deze fase zijn/haar schiettechnische, fysieke en mentale inspanningen. Alles in deze fase is gericht op maximale prestaties tijdens de vooraf vastgestelde piekmomenten.

Trainingsbelasting
In deze fase, waarin de sportschutter traint om te winnen, bereikt hij/zij een trainingsinspanning van zo’n 24 uur per week, afhankelijk van de periode waarin hij/zij zich bevindt. Het fulltime trainings- en wedstrijdprogramma omvat meer dan 250 dagen.

Uitrusting
De sportschutter heeft op maat gemaakte schietkleding en heeft een wapen van hoge kwaliteit. De sportschutter is ten behoeve van de fysieke trainingen voorzien van alle benodigde trainingskleding en trainingsschoeisel.

Wedstrijden
Naast de verplichte deelname aan officiële KNSA-kampioenschappen in internationale B-wedstrijden, neemt de sportschutter deel aan Internationale A- wedstrijden, zoals World Cups, Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen, conform de eisen van de Kwalificatieprocedure voor deelname aan deze wedstrijden.

Studie/werk
Studie en werk zijn in deze fase sterk aangepast op de primaire tijdsbesteding van de topschutter: trainen en deelnemen aan wedstrijden.